Чи потрібно подвійне очищення шкіри?

Вмивання обличчя ніжним миючим засобом – це те, як починається будь-який повсякденний догляд за шкірою, але як щодо техніки, відомої як “подвійне очищення”? Чи необхідно витрачати час і гроші?

Хоча це може бути корисним у деяких ситуаціях, подвійне очищення не є необхідним для всіх. Це залежить насамперед від вашого типу шкіри і типу макіяжу, який ви носите. Ми допоможемо вам вирішити, чи подвійне чищення підходить саме вам.

Цей метод став популярним у Японії та Південній Кореї та передбачає використання двох різних типів миючих засобів, один за одним. Немає встановлених рекомендацій щодо того, які типи миючих засобів найкраще підходять для подвійного очищення. Найбільш поширеною практикою є миття обличчя чистою олією ( або рідким миючим засобом на масляній основі, бальзамом для очищення) а потім звичайним водорозчинним засобом, який підходить вашому типу шкіри.

Чому миючий засіб на масляній основі або чиста олія? Олії, будь то мінеральна або рослинна, вміють розсмоктувати всі види макіяжу, а також допомагають усунути міцні сонцезахисні продукти. Сучасні очищаючі олії мають перевагу над чистими, оскільки містять інгредієнт відомий як емульгатор. Це дозволяє змішувати олію з водою і утворювати молочну емульсію, що полегшує вимивання зі шкіри замість того, щоб залишати жирний залишок, як робить чиста олія.

Концепція подвійного очищення полягає у використанні очищувального масла або подібного продукту, щоб спочатку видалити макіяж і сонцезахисний крем. Цей попередній крок повинен допомогти другому засобу остаточно видалити залишки бруду.

Чи потрібно Вам подвійне очищення?

Якщо ви носите важкий або стійкий макіяж і сонцезахисний крем на мінеральній основі (діоксид титану та / або оксид цинку), подвійне очищення гарантує видалення макіяжу та сонцезахисного крему.

Якщо ви маєте дуже жирну шкіру і виявляєте, що ваш звичайний миючий засіб не видаляє достатньої кількості надлишкового себума, а сильніший миючий засіб залишає вашу жирну шкіру щільною і сухою. Тут краще використовувати два ніжніх миючі засоби, ніж один суворий, сушильний!

Як застосовувати систему подвійного вмивання?

Якщо ви вирішили, що подвійне очищення підходить саме вам, ви, ймовірно, виявите, що це в основному корисно ввечері, так як вранці ви можете вимити обличчя за допомогою звичайного миючого засобу.

Два кроки очищення:

  1. Очищаюче масло нанесіть на долоню і пальцями другої руки нанесіть його на вологу або суху шкіру, масажуючи м’якими круговими рухами, включаючи зону навколо очей, протягом 30–45 секунд. Вам не потрібно використовувати окремий засіб для видалення макіяжу для очей, якщо очищаюча олія не містить аромату (аромат особливо проблематичний при нанесенні навколо очей). Промийте або обережно видаліть миючий засіб м’яким мокрим рушником.
  2. Далі, візьміть піну (або гель) для обличчя і нанесіть її на вологу шкіру, масажуючи ніжними круговими рухами. Промийте цей миючий засіб і протріть шкіру сухим чистим м’яким рушником.

Де шукати систему подвійного очищення шкіри?

Обирайте систему очищення за своїм типом шкіри.

  1. Комплексне очищення: Набір для догляду за комбінованою шкірою обличчя
  2. Комплексне очищення: Набір для догляду за нормальною шкірою обличчя

Набори доповнені тонізуючим засобом – натуральним гідролатом рослин.

Замовити дзвінок