Природні та органічні інгредієнти – чи вони кращі для вашої шкіри?

Осмислення органічних інгредієнтів для догляду за шкірою. Деякі люди абсолютно раді купити неорганічні продукти догляду за шкірою, є і ті, хто вибирає натуральний догляд.

Хороший догляд за красою починається з розуміння та придбання якісних продуктів для догляду за шкірою, які є корисними для вас. Ми всі стурбовані своїм добробутом і здоров’ям.

Багато людей вірять, що природні, органічні інгредієнти краще для шкіри. Але чи правда, що ця віра не має фактичної наукової бази? Дивовижно, але, є багато природних інгредієнтів які шкідливі для шкіри! І навпаки, тільки те що інгредієнт синтетичний не робить його поганим. Сумно але правда.

Але ж природне – природно?

Будь ласка, знайте, ми не стверджуємо що не існує великого асортименту натуральних інгредієнтів, які є винятковими для шкіри, тому що є, багато! Але ідея що вони є “найкращим” або єдиним варіантом для шкіри, не є гарною порадою. Джоан Шаффер, прес-секретар USDA одного разу сказала, що «… люди не повинні інтерпретувати навіть органічні пломби USDA або будь-які органічні печатки схвалення на косметику як доказ користі для здоров’я або ефективності. Шоколадний торт може бути натуральним та / або органічним, але не має ніякого відношення до того, чи є він безпечним або живильним (Джерело: www.ams.usda.gov/nop/FactSheets/Backgrounder.html).

Багато природних органічних інгредієнтів які використовуються в продуктах по догляду за шкірою, можуть викликати значну чутливість шкіри, яка з часом збільшується. Деякі з них також можуть бути різкими і абразивними на шкірі. Нічого з цього не є хорошим, тому важливо знати чого уникати щоб ви могли максимально піклуватися про свою шкіру.

Наприклад, багато інгредієнтів цитрусових можуть підвищити негативний вплив сонця на шкіру. Але багато з цих інгредієнтів мають корисні антиоксидантні сполуки.

Всі аромати, будь то синтетичні або природні, можуть викликати проблеми зі шкірою. Ефірні масла можуть бути корисними для вашого носа, але стати проблемою для вашої шкіри.

А ще ваша шкіра дуже добре ховає сенсибілізацію. Це підвищення чутливості організму до дії подразників, що викликає алергічну реакцію. Те що ви використовуєте продукт із проблемними, для вас, інгредієнтами, але не бачите жодних ознак загострення, не означає, що воно не відбувається там де його не можна побачити.

Відкриття в науковому світі відбуваються часто, та іноді вони ламають наші сталі уявлення про те що правильно, а що ні. Ось ті інгредієнти, що на сьогоднішній день вважаються лише корисними і не поганими. Але це… поки вчені не виявили зворотнє 🙂

Глини та Каолін
Ромашка та Бісаболол
Морські водорості та Амінокислоти
Кераміди
Гіалуронова кислота
Виноград та Зелений, білий чай
Шоколад
Солодка
Овес
Соя
Кокосова олія та Сафлорова олія
Олія каноли та Олія з насіння дерева ші

Мед
Слюда
Оливкова олія та Соняшникова олія
Арганова олія та Карнаубський віск
Олія рисових висівок
Куркума
Пальмове масло та Омега жирні кислоти
Кукурудзяна олія
Гліцерин
Лецитин
Алое вера та Олія жожоба
Гранат та Шовковиця
Масло какао
Кунжутна олія
Олія бурачника
Убіхінон
Вітамін Е
Вітамін В3
Годжі
Екстракт кави
Масло примули
Масло Таману
Куркуміни

References for this information:
Regulatory Toxicology and Pharmacology, October 16, volume 80, pages 226-32
Contact Dermatitis, September 2016, issue 3, pages 129-143; October 2013, issue 4, pages 196-230; and February 2014, issue 2, pages 90-97
Acta-Demato Venerology, June 2016, issue 5, pages 679-683
Annals of Emergency Medicine, April 2016, issue 4, pages 554-556
Cutis, October 2015, issue 4, pages 269-274
Photochemical & Photobiological Sciences, December 11, issue 1, pages 199-206
Food Chemistry and Toxicology, February 2011, issue 2, pages 324-341

Замовити дзвінок