цитронелла

Свічки з цитронеллою. Чи справді цитронелла відлякує комарів?

Позбутися комарів – це не інакше, як позбутися плісняви чи звичайної застуди: ці речі є фактами життя, вони всюди, і ми не можемо позбутися їх повністю або запобігти їм.

Комарі невблаганні. Вони рояться, дзижчать і кусаються, залишаючи нас покритими сверблячими червоними рубцями. Деякі поширюють такі хвороби, як вірус Зіка та Західного Нілу. Що ми можемо зробити з комарами, це вжити заходів щоб мінімізувати кількість комах та шкоду від них.

Цитронелла, ефірна олія, отримана з різновиду лемонграсу, давно вважалася природним (!) засобом від комарів. Сьогодні немає підтверджень що цитронелла так само ефективна як хімічні промислові репеленти, але від природного засобу що не містить хімікатів ми цього і не очікуємо.

Однією з великих переваг олії цитронелли є те, що вона є нетоксичним методом від комах.

Свічки з цитронеллою

Свічка цитронелова від комарів Citronella & Lemongrass Soy Candle

Цитронелове масло хороший рослинний репелент. У цьому ролі США він був зареєстрований 1948 году[4]. Управління з охорони навколишнього середовища розглядає цю ефірну олію як нетоксичний біопестицид [5]. Дослідження показують, що це масло має хороші протигрибкові властивості [6] [7]. Citronella oil (eng)

Свічки з цитронеллою є чудовим нетоксичним методом відлякування комах в літні місяці. Виготовлені з використанням олії цитронелли, ці розумні свічки мають характерний запах (зазвичай лимона або лаванди), який відганяє комарів, якщо вони горять в безпосередній близькості до людини.

  • Свічки з цитронеллою помірно ефективні для відлякування комарів, і лише в зоні, що безпосередньо оточує свічку
  • Чим ближче ви до свічки, тим менше ви будете жертвою укусу комара
  • Свічки з цитронеллою не відлякують комарів від вашого двору та не перешкоджають розмноженню комарів
  • Можна використовувати як у приміщенні, так і на вулиці. Якщо ви на вулиці, для досягнення найкращої ефективності використовуйте свічки від комах на відкритому повітрі де мінімальний вітерець. Після того як ви запалите свічку, дайте продукту накопичитися в повітрі.

Скільки свічок обрати? Дві-три свічки, як правило, покриватимуть відкритий стіл середнього розміру. Потрібно буде взяти до уваги, чи повітря нерухоме чи ні, оскільки більш поривчастий день означатиме, що вам потрібно буде збільшити кількість свічок. Вони найкраще працюють при обмеженому руху повітря.

Якщо вітряно, свічка з цитронеллою не спрацює, оскільки запашну хмару яка приховує ваше місцезнаходження, знесе вітерець.

Як діє олія цитронелли? Олія цитронелли відлякує цільових шкідників, а не вбиває їх. Вона працює маскуючи запахи, які привабливі для комах. Таким чином, комахам важко знайти ціль для харчування. Але деякі вчені вважають що цитронелла блокує лише деякі комашині рецептори, і не у кожного виду комах блокує однаково.

«Механізм, за допомогою якого цитронелла відлякує комарів, передбачає маскування людських запахів, щоб комарі не виявляли присутності потенційного господаря», — говорить Джозеф М. Конлон, технічний радник Американської асоціації боротьби з комарами.

Цитронелла

Можливо вас зацікавить: Дезодорант спрей Цитронелла —- Гідролат розмарину Rosmarinus officinalis —- Трав’яний оцет Трояндовий Rose Petal Vinegar 250 мл

Замовити дзвінок