Ягоди для шкіри: все, що потрібно знати

Більшість людей знають, що звичайне вживання різноманітних ягід є здоровим вибором, але ще більш захоплюючим є те, що ягоди надають багато тих же переваг для шкіри. Поточні дослідження твердо встановили, що ягоди для шкіри можуть мати вражаюче значення для багатьох видимих проблем.

Чому ягоди корисні для шкіри?

Основна причина чому ягоди корисні для шкіри полягає в тому, що вони є потужними антиоксидантними сполуками, відомими як феноли. Ці потужні сполуки, які часто називають поліфенолами, містяться в плодах і насінні ягід. Їхня робота полягає в тому, щоб допомогти рослинам витримати екологічні стресові ситуації в дикій природі, і вони також можуть зробити це для вашої шкіри.

Поліфеноли мають кілька підкатегорій, кожна з яких має виразні переваги для вашої шкіри. До основних типів поліфенолів належать:

  1. Флавоноїди, включаючи антоціанідини (рослинні пігменти, які надають чорниці та іншим темним ягодам їх кольору) Флавоноїди є підгрупою поліфенолів, що складаються з понад 400 сполук.
  2. Лігнани, тип рослинного волокна, що зустрічається в суниці, і ожині .
  3. Фенольні кислоти, такі як елагова кислота, антиоксидант, що міститься в гранатах, малині і суниці.

Поліфеноли захищають шкіру від різних тригерів що викликають ознаки старіння (включаючи зморшки, нерівномірний тон шкіри та втрату еластичності).

Як ягоди допомагають вашій шкірі?

Деякі ягоди кращі за інші, коли йдеться про їхню здатність зберігати і покращувати здоровий, молодий вигляд шкіри. Наприклад, амла, здатна очищати кілька типів вільних радикалів, перш ніж вони зроблять шкіру старішою. Чорниця допомагає компенсувати шкідливі ферменти в шкірі, що викликаються опроміненням денного світла, не даючи їм заподіяти шкоди шкірним елементам. Бузина допомагає зберегти життєво важливі ліпіди (жири) в шкірі від руйнування, і стає прооксидантом. По суті, це допомагає зберегти олію вашої шкіри від створення вікових вільних радикалів, коли олія піддається впливу кисню. Бузина також інгібує прозапальні ферменти, зупиняючи те, що в іншому випадку викликало б каскад порушень.

Багато людей задаються питанням про догляд за шкірою за допомоги Acai Berry, тому що його часто рекламують як суперпродукт. Ця невелика пурпурна ягода є багатим джерелом антоціанідинових поліфенолів, згаданих вище. Acai пропонує багато тих же переваг що й бузина, але поводиться по-різному проти деяких видів вільних радикалів. Це прекрасний приклад того, як синергія між ягодами забезпечує найбільшу користь для шкіри. Суть в тому, що чим більше ягід ви застосовуєте до шкіри, тим краще будуть ваші результати.

Healthcare, May 2018, ePublication
Frontiers in Pharmacology, October 2018, ePublication; and March 2018, ePublication
Current Pharmaceutical Design, Volume 24, Issue 2, 2018, pages 99-105
Journal of Drugs in Dermatology, August 2017, pages s125-s128 Toxicological Research, April 2017, pages 149-156
International Journal of Molecular Sciences, February 2016, ePublication; and October 2015, pages 24,673-24,706
Journal of Lifestyle Medicine, March 2014, pages 8-16
Nutrition Journal, January 2010, ePublication

Дивіться також:

Замовити дзвінок