Як забруднення повітря шкодить шкірі

Незалежно від того де ми живемо, в тій чи іншій мірі забруднення повітря несе ризики для нашого здоров’я. Нові дослідження пояснюють, як забруднювачі які потрапляють у повітря впливають на те, як виглядає та відчувається шкіра та навіть як вона старіє. Деякі дослідження говорять про те, що забруднення так само погано впливає на шкіру, як і незахищений вплив сонця. Необхідність захищати шкіру від забруднення навколишнього середовища – не лише від ультрафіолетового світла – важливіша зараз, ніж будь-коли раніше, і правильний догляд за шкірою – саме там, де починається цей захист.

Забрудники

Забруднення повітря відноситься до газів, або частинок що виділяються у повітря людськими видами діяльності, такими як вихлопи автомобілів, виробничі процеси, хімічні та нафтопереробні заводи, сигаретний дим та багато інших.

Більшість газоподібних забруднювачів які потрапляють у повітря, спочатку не проникають через шкіру; натомість вони викликають каскад пошкоджень на поверхні шкіри, і зрештою, ця шкода полегшує потрапляння забруднюючих речовин у ваше тіло. Просто миття обличчя недостатньо для видалення цих частинок забруднення, як тільки вони потрапляють у пори.

Хоча забруднення повітря у великих містах гірше, проживання в сільській місцевості не означає що ви не ризикуєте. Усі форми забруднення пересуваються через атмосферу, воду, і можуть осідати в ґрунті на землі. Тож ви можете бачити, як воно може легко виїжджати за межі індустріальних міст.

Як забруднення навколишнього середовища впливає на шкіру

П’ять типів забруднення повітря які представляють найбільший ризик для вашої шкіри:

  1. Вихлопи автомобільні.
  2. Сигаретний дим.
  3. Виробництво побічних продуктів (наприклад, фталатів із пластмас).
  4. Дрібні частинки включаючи багато летких органічних сполук у вигляді аерозолів.
  5. Смог, особливо наземний озон, який він утворює.

Всі форми забруднення завдають шкірі вільно-радикальні пошкодження, особливо джерело смогу.

Забруднення також виводить мікробіом шкіри з рівноваги, значно порушуючи її бар’єр, що посилює наслідки всіх видів забруднення повітря.

Перелік проблем які викликають забруднення повітря:

  1. Пігментні плями
  2. Поганий тон шкіри
  3. Зморшки
  4. Розширені пори
  5. Чутливість шкіри і схильність шкіри до почервоніння
  6. Неприємно суха, свербляча шкіра

Як згадувалося вище, коли поверхня (бар’єр) шкіри руйнується, багато видів забруднювачів повітря потрапляють в організм через шкіру з порушеннями. Ось чому збереження поверхні шкіри неушкодженою та здоровою, є життєво важливим для її здоров’я та зовнішнього вигляду.

Звичайно, дихання залишається найбільш прямим шляхом потрапляння в організм забруднень повітря.

Як захистити шкіру від забруднення

Ви не можете повністю захистити шкіру від видимих наслідків забруднення. Їх просто занадто багато навколо нас.

Що ви можете зробити, це захистити шкіру якомога більше від забруднювачів, що потрапляють у повітря, та наслідків, які вони можуть спричинити. Як? Використовуйте засоби для догляду за шкірою. Слідкуйте за цілісністю шкірного бар’єру. Зверніть увагу на щоденний миючий засіб з пребіотиком Очищуюча пінка – це перший етап догляду. Засіб очищає та допомагає імунітету шкіри (не лише зрілої)

Далі вам можуть знадобитися ексфоліанти, – продукти також винятково корисні, оскільки забруднення знебарвлюють і затемнюють шкіру, незалежно від етнічної приналежності та кількості сонячного впливу. Суха суміш для домашнього гоммажа – 1-2 рази на тиждень, буде добре.

Ваші продукти для боротьби із забрудненням повинні також містити заспокійливі компоненти, які нейтралізують пошкодження забруднюючих речовин повітря, та поповнюють інгредієнти необхідні для укріплення поверхні шкіри. Сироватка антиоксидантна крім антиоксидантного захисту і зволоження, також допоможе підготувати шкіру для кращого засвоєння корисних речовин з крему. А крем Активатор захистить шкiру в несприятливих умовах.

Дізнайтеся більше про Догляд за обличчям

Замовити дзвінок