коагулянт

Який механізм дії коагулянту «Гіацинт»?

Який механізм дії коагулянту «Гіацинт»?

Коагулянт являє собою розчин полігідроксохлоріда алюмінію (AL2 (OH) xCLx) n, який при змішуванні з водою гідролізується з утворенням шестиядерних (з 6 атомами алюмінію) аквагідроксокомплексів (AL6 (H2O) 12 (OH) 12) 6 +, структура у яких подібна мінералу гідраргілліту (біла глина). Ці аквагідроксокомплекси, взаємодіючи між собою, утворюють тришаровий аквагідроксокомплекс (AL18 (H2O) 12 (OH) 48) 6 +.

Цей поліядерний комплекс має розмір 0,0018 ” 0,0024мкм і являє собою міцелу. Міцели надалі взаємодіють один з одним за рахунок міжмолекулярних сил Ван “дер” Ваальса, утворює більші кулясті агрегати.

Міцели і кулясті агрегати мають позитивний заряд і хемосорбують на своїй поверхні органічні та мінеральні домішки що містяться у воді, при цьому самі хемосорбуються на зважених у воді частинках домішок. При цьому відбувається нейтралізація заряду міцел і кулястих агрегатів.

В результаті цих взаємодій зважені у воді домішки, покриті «шубою» більш дрібних частинок гідроксиду алюмінію, з’єднуються між собою за допомогою його ланцюгових структур в вигляді містка, утворюючи пластівці. Великі пластівці тонуть захоплюючи з собою домішки вниз, або частково спливають на поверхню, захопивши в свою структуру гази, розчинені у воді.

На сьогоднішній день при всьому бажанні дуже важко знайти інший подібний спосіб доочистки питної води, – такий же доступний за простотою і унікальний за своєю ефективністю як за допомогою коагулянту «Гіацинт». З огляду на нинішні проблеми держави у нас є всі шанси вижити і зберегти здоров’я тільки за умови, що чисту воду готувати ми будемо самі, своїми руками.

Читайте також: Чим відрізняється очищення води іншими коагулянтами від очищення водоочисником «Гіацинт»?

Замовити дзвінок