Хамазулен в гідролаті ромашки

Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської (фото) Ч.2

Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської

Ромашка аптекарська або лікарська – лікарська рослина з доведеною ефективністю. Рослину визнано офіційною фармакологічною сировиною в 26 країнах світу. У сучасній науковій медицині використовують настої і відвари квіткових корзинок ромашки, та її ефірну олію. Квіти ромашки застосовують у складі шлункових, потогінних і пом’якшувальних зборів внутрішньо і зовнішньо.

Хамазулен – це природня хімічна сполука, що належить до класу терпенів. Він має синій або зелений колір і відомий своїми протизапальними та заспокійливими властивостями. Хамазулен є складовою частиною ефірного масла ромашки і входить до складу багатьох косметичних та фармацевтичних препаратів.

Використовується як активний інгредієнт у заспокійливих кремах, мазях і лосьйонах для шкіри, природних масках для обличчя та інших косметичних засобах. Він допомагає зменшити запалення шкіри, заспокоїти подразнення та зменшити почервоніння.

Крім того, Х. використовується в фармацевтичній індустрії як активний компонент у препаратах для лікування запалення, алергічних реакцій, дерматиту та інших шкірних захворювань.

Частина друга. Нові фотографіі хамазулена, червень 2023

Хамазулен в нашому гідролаті

Чому Хамазулен синій? Х., сесквітерпен із синім пігментом, може утворюватися тільки при сильному нагріванні при дистиляції з вихідної хімічної речовини, матицину, компонента, що міститься в сирому рослинному матеріалі, особливо у квітах.

Гідролат ромашки аптекарської Chamomilla recutita

Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської (фото) ПЕРШІ ФОТО

Замовити дзвінок