Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської (фото)

Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської

Ромашка аптекарська – лікарська рослина з доведеною ефективністю. Рослину визнано офіційною фармакологічною сировиною в 26 країнах світу. У сучасній науковій медицині використовують настої і відвари квіткових корзинок ромашки, та її ефірну олію. Квіти ромашки застосовують у складі шлункових, потогінних і пом’якшувальних зборів внутрішньо і зовнішньо.

Основною і найбільш цінною діючою речовиною ромашки аптекарської виступає матріцін, який перетворюється в хамазулен в процесі парової дистиляції. Хамазулен не міститься в рослині у вільному вигляді. Цікаво, що при кип’ятінні хамазулен руйнується, тому відвар ромашки готують на водяній бані.

Хамазулен – речовина синього або фіолетового кольору. Саме з нею в першу чергу пов’язана сильна протизапальна і антисептична дія рослини. Хамазулен безжалісний до різного роду патогенних мікроорганізмів. Крім того, він нетоксичний і не викликає алергії. Хамазулен підсилює регенеративні процеси і послаблює алергічні реакції, володіє анестезуючими властивостями.

? Хамазулен в нашому гідролаті.

Присутність ефірного ромашкового масла може надавати розчину гідролата легкий відтінок блакиті. Самі ж вкраплення олії можуть виглядати як смітинки. Ми свідомо не фільтруємо гідролат і дбайливо зберігаємо ці вкраплення, це і є хамазулен в його природному натуральному вигляді. Саме він забарвлює в синій колір ромашкову олію. І саме його ви бачите плаваючим у флакончику гідролата.

До речі, у наукових лабораторіях, де виробляють косметику, використовується переважно синтетичний хамазулен, бо натуральний з ромашки є дуже рідкісним і тому дорогим продуктом.

Хамазулен в гідролаті ромашки аптечної
На фото ви бачите хамазулен (сині вкраплення) який утворився в аламбіку в процесі перегонки квітів ромашки водяною парою. Якщо вкраплення виловити і розтерти між пальцями – залишиться легкий слід на шкірі.

Ще важливий коментар до наших гідролатів: природний в процесі зберігання незначний осад – це нормальний процес, опалесценція – також, це все ознаки нефільтрованої природної продукції.

Фото наше власне, зроблено для наочності.


Гідролат ромашки аптекарської Chamomilla recutita доступний в трьох флаконах: 50, 125, 200 мл. Будь ласка зверніть увагу, що гідролат ромашки має виражений запах своєї рослини. Деяким людям він може здатися різким. Але це нефільтрованний гідролат, все нормально, так і повинно бути.

Запрошуємо в світ натуральної української косметики! З усіх питань телефонуйте 38 (050) 851-00-16

Хамазулен в гідролаті ромашки аптекарської (фото) Ч.2 НОВІ ФОТО ЧЕРВЕНЬ 2023

Замовити дзвінок