Ламінарія в цікавих фактах

Ламінарія в цікавих фактах. Лайфхаки птахівникам і городникам, і звичайно про китайців …

Відомо, що морська капуста за хімічним складом не поступається лікувальним грязям. З її допомогою лікують хронічні запалення придатків матки, ерозію, безпліддя, трихонадний кольпіт і інші захворювання статевих органів. Доведено, що морська капуста містить комплекс речовин, необхідних для відновлення організму після екстремальних дій — радіоактивного опромінювання, отруєння важкими металами і токсичними речовинами. Цей дар моря підвищує імунітет і надає антивірусну дію, а також зменшує в’язкість крові, знижує тонус судин і уповільнює процес атеросклерозу.

  • Ламінарія зростає на глибині від 5 метрів і любить кам’янисте дно. Для того, щоб її посіяти, потрібно “посіяти” камені.
  • Живе два – чотири роки. Потім її зриває штормами і викидає на берег, звільняючи площі для молодих рослин.
  • Морська капуста здатна «відсмоктувати» з кісток солі свинцю, барію, важких металів, радіонукліди, і зв’язувати токсини.
  • Зміст в ламінарії фосфору, заліза, магнію і натрію в десятки разів більше, ніж у звичайній капусті.
  • Концентрат ламінарії додають в корм для птахів – для зміцнення шкаралупи яєць.
  • Водорості закладають в грядки з полуницею. Урожай збільшується в кілька разів.
  • У Китаї новоспечені матусі налягають на ламінарію для поліпшення якості грудного молока.
  • XIII століття. У Китаї був виданий наказ, який зобов’язав усіх громадян щорічно з’їдати певну кількість морської капусти. Заради цього за держрахунок організували доставку водоростей в усі навіть найвіддаленіші краї імперії.
  • Довголіття японців пов’язують з частим вживанням ламінарії.
  • Ламінарія допомогла відновити здоров’я нації після ядерних бомбардувань Хіросими і Нагасакі.
  • Мінерали містяться у водоростях в такій кількості, що не дозволяють їм горіти ? якщо ви спробуєте запалити суху водорість, вона буде лише тліти.

Читайте також: Вибираємо гідролат за типом шкіри та Хамазулен в гідролаті ромашки аптечної (фото)

? Гідролат ламінарії Laminaria ?

Гідролат – це водна субстанція, витяжка цілющого складу рослини.  Іншими словами все корисне що міститься в рослині, переходить у водний розчин.

Спосіб отримання: Парова дистиляція
Використана частина рослини: Слоевище
Запах і смак: Специфічний, характерний аромат водорості
Хімічний склад: Органічні сполуки йоду, мікроелементи, мінеральні речовини

Зовнішнє застосування морської капусти активізує клітинні процеси, зволожує і насичує шкіру киснем, усуває набряки і подразнення, сприяє загоєнню ран і опіків.

Маски з ламінарії покращують стан шкіри обличчя — роблять її еластичною, розгладжують зморшки і очищають від продуктів виділення і мікроорганізмів.

Щоб зробити маску для обличчя з гідролата ламінарії, просочіть пресовану маску-таблетку розчином гідролата і нанесіть на обличчя на 10-15 хвилин.

Осад в гідролаті ламінарії – чи нормально це?

Хвилюватися через це не варто. Природний в процесі зберігання незначний осад в натуральному гідролаті – це нормальний процес, опалесценція (різного ступеня інтенсивності непрозорість розчину) – також. Це все ознаки нефільтрованої природної продукції, і вони говорять тільки про натуральність гідролату.

Властивості гідролата ламінарії:

  • Гідролат ламінарії зберігає всі властивості рослини як унікального джерела йоду, брому, цинку, селену, фосфору, гіалуронової і альгінової кислот, вітамінів, білка, жирів і вуглеводів, мікро- і мікроелементів в біологічно доступній формі.
  • Підсилює виведення токсинів, зайвої води, розщеплення жиру в підшкірній жировій клітковині.
  • Підвищує тонус, еластичність та зволоженість шкіри.
  • Підтримує оптимальний водно-мінеральний баланс шкіри. Особливо це важливо для шкіри голови, адже лупа, сезонне випадання волосся, жирність при коренях дуже часто викликані дисбалансом в складі водно-жировий мантії шкіри. Проблема зневоднення найбільш помітна в осінньо-зимовому періоді, і в цей час гідролат ламінарії надасть неоціненну послугу!

Гідролат ламінарії

Запрошуємо в світ натуральної української косметики! З усіх питань телефонуйте +38 (050) 851-00-16

Замовити дзвінок