Як користуватися водоочисником “Гіацинт”

Як користуватися водоочисником “Гіацинт”? Дуже просто!

Додайте в вихідну воду очищувач з розрахунку 1 мл на 1 літр води і добре перемішайте. Дайте відстоятись воді протягом 10 – 12 годин, можна 8 годин, а потім зливайте – чиста і жива вода готова до вживання.

Рекомендації з практики:

  1. Використовуйте для приготування води ємність з прозорого харчового пластика з вмонтованим краником для зливу готової води. Компанія Екотехнології 21 подбала про це і пропонує зручні ємності на 10, і 20 літрів
  2. Додавайте коагулянт “Гіацинт” на початку наповнення ємності водою, так як струмінь води допомагає перемішати малу кількість коагулянту в великому обсязі води, і більш рівномірно його розподілити
  3. У разі форс-мажору, коли немає можливості витримати рекомендовані 10-12 годин, можна користуватися водою через вже 30-60 хвилин, оскільки основний ефект «схоплювання» і нейтралізації домішок відбувається в першу ж годину. Решту часу йде на укрупнення частинок домішок і осідання їх у вигляді осаду (особливо в м’якій воді). Тому при оперативному зливі рекомендуємо воду з під крана пропускати через ватяний фільтр (косметичні диски)
  4. Готуйте воду з вечора, це зручно, оскільки вночі ви спите. А також вночі в трубах в стані спокою відбувається накопичення і концентрація домішок, мікробів і продуктів їх життєдіяльності, тому вранці вода, як правило, найбільш брудна.

Домішки зверху або знизу та вигляд домішок

В процесі коагуляції ми можемо спостерігати зосередження нейтралізованих домішок внизу або вгорі ємності. Це пов’язано з природою домішок, і кількістю розчинених у воді газів: чим більше розчинених газів, тим верхнього осаду буде більше.

Уважні споживачі можуть помітити, що зовнішній вигляд осаду, його об’ємність і структура теж можуть сильно відрізнятися і залежать від географії району, часу доби, наявності проблем в подачі води.

На зовнішній вигляд осаду може впливати ще один фактор: який хлорагент використовував водоканал при первинній обробці води. Зараз їх як мінімум чотири: хлорна вода – гіпохлорит натрію – хлорамміачна вода – діоксид хлору. Всі вони різні за активністю і внаслідок цього по різному вступають в реакцію з органікою розчиненої у воді.

Важливим є те, що в будь-якому випадку, який би активності хлорагент не використали, хлорорганика утворюється так чи інакше! І дуже важливо знешкодити її, не допустивши утворення діоксину при кип’ятінні води.

Читайте також: Який механізм дії коагулянту «Гіацинт»? та Чим відрізняється очищення води іншими коагулянтами від очищення водоочисником «Гіацинт»?

Замовити дзвінок