niacinamide

Як ніацинамід допомагає шкірі

Ніацинамід це абсолютно безпечний інгредієнт для догляду за шкірою який гідний вашої уваги. Ваша шкіра буде його любити. Нові дослідження показують, що це один з найбільш цікавих інгредієнтів для догляду за шкірою.

Що таке ніацинамід?

Також відомий як вітамін В3 і нікотинамід, він є водорозчинним вітаміном який працює з природними речовинами шкіри, що дозволяє: зменшити збільшені пори, зменшити нерівний тон шкіри, зменшити тонкі лінії і зморшки. Ніацинамід знижує вплив навколишнього середовища завдяки здатності покращувати бар’єр шкіри (перша лінія захисту), а також відіграє певну роль у допомозі шкірі відновлювати ознаки вже минулого пошкодження. Цей геніальний вітамін В3 добре переноситься всіма типами шкіри, навіть чутливою або схильною до розацеа.

Ніацинамід допомагає відновити поверхню шкіри від втрати вологи і зневоднення, покращити її природне виробництво керамідів. Коли кераміди з часом збіднюються, шкіра залишається вразливою до різноманітних проблем, починаючи від стійкої сухості, лускатої шкіри, до все більш прогресуючої екстра чутливості.

Якщо ви боретеся з сухою шкірою, то місцеве застосування ніацинамідів підвищує зволожуючу здатність зволожуючих речовин, тому поверхня шкіри може краще протистояти втраті вологи.

Вітамін B3 в їжі також називають ніацином.  Ніацин міститься в білках, таких як риба, індичка, курка, яйця і молоко. 
Також шукайте вітамін B3 у буряку, зелених овочах, злаках та пивних дріжджах.
Ніацин погано всмоктується через шкіру.

Читайте також: Plant Therapy: Лавандова вода для краси обличчя та волосся

Сумісність з іншими інгредієнтами

Ніацинамід сумісний з будь-яким продуктом у вашому рутинному догляду за шкірою, включаючи ретинол, пептиди, гіалуронову кислоту, АНА, ВНА, вітамін С і всі типи антиоксидантів. Ви можете використовувати декілька продуктів, що містять ніацинамід. Ніацинамід блискуче працює з типовими зволожуючими інгредієнтами, такими як гліцерин, неароматні рослинні масла, гіалуронат натрію.

3 переваги ніацинаміда

  1. Може допомогти зменшити деякі види раку шкіри. Прийом двічі на день 500 мг перорального ніацинаміду знижує розвиток немеланомних ракових захворювань на 23%, якщо приймати протягом 12 місяців. Але переваги припиняються після припинення лікування. Передракові зміни шкіри, такі як актинічні кератози, також зменшуються при оральному прийомі ніацинаміду на 29-35%. Прийом топічних 1% ніацинамідів двічі на день знижує передракові зміни шкіри на 22% через 3 місяці.
  2. Проти старіння. В одному дослідженні 50 жінок застосовували 5% ніацинаміду на одну половину обличчя протягом 12 тижнів. Зображення обличчя були зроблені на початку дослідження і на 4, 8 і 12 тижнях. Як жінки, так і оцінювачі не знали, на якій стороні обличчя було лікування, бо лікувальна сторона була розподілена випадковим чином. Відзначалося помітне поліпшення зовнішнього вигляду шкіри. Шкіра виявилася менш тьмяна і тонкі лінії, зморшки та коричневі плями зменшилися. Еластичність шкіри також покращилася. Хоча це свідчить про те, що ніацинамід може мати переваги проти старіння в багатьох областях, важливо зазначити, що дослідження фінансувалося виробником косметики. Таким чином ми повинні розглянути питання упередженості. Крім того, до дослідження були включені тільки білі жінки. Тим не менш, той самий метод був використаний в іншому дослідженні, в якому лікували 30 японських жінок з 4% -вим ніацинамідом. У цьому дослідженні 64% жінок побачили поліпшення зовнішнього вигляду шкіри та зменшення зморшок.
  3. Акне. У акне є чотири основні причини. Ніацинамід може бути корисним для важких акне, особливо запальних форм, таких як папули і пустули. Для лікування акне ніацинамід є таким же ефективним як кліндаміцин, і може поліпшити проблему на 82%. Беручи до уваги занепокоєння щодо стійкості до антибіотиків, важливо зменшити використання антимікробних препаратів там, де це можливо. З цієї причини ніацинамід може розглядатися при лікуванні акне замість місцевих антибіотиків. Ніацинамід здатен різко зменшити запалення

Як використовувати ніацинамід

Використання ніацинамідів це легко. Можна використовувати засоби з ніацинамідом в сусідстві з іншими інгредієнтами. Ви можете використовувати продукти що містять ніацинамід, навколо очей. Можете виявити що застосування зволожуючого крему або крему для очей з вітаміном В3 допомагає поліпшити зовнішній вигляд очних кіл, посприяє пом’якшенню появи гусячих лапок.

Немає причин чекати, щоб додати ніацинамід до вашого звичайного ритуалу по догляду за шкірою. Цей чудовий універсальний вітамін приносить багато переваг для покращення зовнішнього вигляду шкіри.

Читайте також: Вибираємо гідролат за типом шкіри

Розмаринова кислота (РА – rosmarinic acid)

Yarrow // Деревій // тисячелистник – загоювач ран

Список використаних матеріалів для статті

Experimental Dermatology, February 2019, Supplement 1, pages 15-22; and October 2018, ePublication
Dermatologic Therapy, September 2017, ePublication
Journal of Investigative Dermatology, May 2017, page S116
International Journal of Pharmaceutics, March 2017, pages 158-162; and January 2013, Pages 192-201
Facial Plastic Surgery Clinics of North America, May 2016 , pages 145-152
Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, July 2015, pages 405-412
Skin Pharmacology and Physiology, June 2014, pages 311-315
International Journal of Pharmacy, January 2013, pages 192-201
Dermatoendrocrinology, July 2012, pages 308-319
Dermatologic Surgery, Volume 31, Part 2, 2005, Discussion 865
International Journal of Cosmetic Science, October 2004, pages 231-238
Journal of Cosmetic Dermatology, March 2004, pages 88-93

та інші

Замовити дзвінок