Набор для комплексного очищення

Засоби для очищення шкіри обличчя

Незалежно від вашого типу шкіри або її поточного стану, очищення від макіяжу і міських забруднювачів є особливо важливим. Етап очищення це перший етап догляду за шкірою, і не дотримуючись якісного очищення, подальша косметика не спрацює.

Дерматологи зазвичай рекомендують мити обличчя двічі в день, вранці і перед сном. Але лягати спати з чистою шкірою – обов’язково. Увечері очищати шкіру краще всього за 1,5-2 години до сну. 

Правильний очищуючий засіб для вас, може відрізнятися від того який використовує ваша подруга. Більш того, який би продукт ви не вибрали, остерігайтеся також перемивання: якщо на вашому обличчі з’являється почервоніння, лущення або відчувається стягнутість або свербіж, можливо, ви занадто розтираєте шкіру.

1. Спочатку правильно зніміть весь макіяж. Використовуйте делікатний засіб для зняття макіяжу вплив якого не порушує кислотно-лужний баланс шкірного покриву.

Гелі та пінки підходять для очищення жирної і проблемної шкіри. Пудри для вмивання будуть комфортні у використанні шкірі від нормального до жирного типу. Все тому, що піноочисні засоби краще підходять людям зі шкірою якій потрібна глибока очистка.

Для сухої шкіри можна також вибрати гель або гідрофільну олію. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, дотримуйтеся зволожуючих, не пінних засобів для вмивання, тому що пінні засоби як правило сушать шкіру.

Якщо пори забиті, спробуйте метод подвійного очищення. Для цього спочатку зніміть макіяж гідрофільним маслом, а потім не поспішаючи промасажуйте обличчя з очищаючою пінкою. Розвіймо міф: пори – це не двері. Гаряча вода не відкриває їх, а холодна – не закриває. Бруд в порах потрібно розчинити і олія це робить. Але не допускайте щоб олія залишалася на шкірі після вмивання, тому додатково вмийтеся з піною.

Цього не робіть: не вмивайтесь милом. Якщо воно не розроблено спеціально для обличчя, мило може змінити баланс рН шкіри, що дозволяє збільшити кількість бактерій і дріжджів.

Очищаючі засоби для обличчя, яких краще уникати:

  • туалетне мило
  • ароматизований або забарвлений засіб
  • жорсткі пінисті миючі засоби
  • щоденні відлущуючі засоби

Читайте також:

2. Закінчіть очищення обличчя за допомогою тоніка. Тонік або гідролат використовується другим етапом очищення шкіри. Він доочистить залишки першого засобу, заспокоїть шкіру, врівноважить Ph.

Послідовність має значення. Олія – піна – тонік. Застосовуючи засоби для догляду за шкірою в належному порядку, ваша шкіра отримує всі переваги кожного продукту. Однак, якщо ви все своє життя прожили, не використовуючи тонік, і ваша шкіра виглядає здоровою, можно не починати використовувати його.

Гідролати для другого етапу очищення шкіри – тонізації, обирайте будь-які, окрім кориці. Корицю на шкіру наносити не можна, або ж її доведеться розбавити з водою, але це для тих хто точно знає як його шкіра дружить з коричною водою. Якщо ви не знаєте, оберіть перевірений гідролат зі списку нижче.

Використання: просто покладіть трохи гідролату на ватний диск, яким ви проведете по всіх ваших проблемних місцях обличчя, наприклад жирна Т-зона.

Особливо подивіться такі гідролати:

Не забувайте користуватися зволожуючим кремом після очищення.

Замовити дзвінок