Алюміній буває різний. В косметиці, харчуванні та лікарських засобах.

Алюміній – найпоширеніший елемент на Землі. З точки зору його присутності в косметиці є плутанина, зокрема, чи є ця присутність небезпечною для здоров’я. Справа в тому, що коли ви читаєте “алюміній” у списку інгредієнтів, це не чистий алюміній – навіть не близько. Чистий алюміній не додається до засобу для догляду за шкірою або косметики. Швидше, суміші алюмінію. Алюміній у поєднанні з іншими природними елементами безпечно використовується різними способами – в гігієні, в харчуванні, в лікуванні. Ці сполуки містять тільки сліди алюмінію, і в щоденному використанні протягом тривалого терміну вони абсолютно безпечні. Такі інгредієнти фактично містять менше алюмінію, ніж він міститься в природному вигляді в рослинах, овочах та організмі людини.

Ось кілька прикладів найбільш поширених сполук алюмінію, що використовуються в якості інгредієнтів у косметиці, і короткий опис того що вони є.

  1. Хлорогідрат алюмінію и хлорид алюмінію містять лише слідові кількості чистого алюмінію. Найчастіше використовуються в антиперспірантах і дезодорантах (і деяких медикаментах)
  2. Оксид алюмінію також не є «алюмінієм», а скоріше комбінацією мінералів, які містять різні суміші алюмінію, кремнію, хлориду або цирконію і кисню. Він також відомий як “гідроксид алюмінію” і безпечно використовується в косметиці, лікарських засобах і медичних пристроях.
  3. Силікат алюмінію часто використовується в якості абсорбуючого інгредієнта в косметиці. Не здатен проникати в шкіру.
  4. Алюмінієвий крохмаль використовують в якості загущаючого або абсорбуючого інгредієнта в косметиці. Він має великий рівень безпеки.

Алюмінієві інгредієнти не сприяють ризику для здоров’я, зв’язок науково не встановлен. Навпаки, клініка Майо, Всесвітня організація охорони здоров’я, Європейський Союз і FDA, всі погодилися що немає зв’язку алюмінію в засобах особистої гігієни з ризиками для здоров’я.

Опублікована література та величезна кількість досліджень показали що шкіра не може поглинати алюміній з інгредієнтів, і що там їх використовується набагато менше, ніж ми поглинаємо щоденно в їжі та воді (алюміній є природним елементом, який присутній навколо нас – чи ми використовуємо продукти з алюмінієвими інгредієнтами чи ні).

Заказать звонок