Косметика для обезвоженной кожи

У чому різниця між сухою і знезводненою шкірою?

Суху і зневоднену шкіру часто плутають. А в чому різниця? Зневоднена шкіра – це стан, це шкіра, якої не вистачає вологи. А суха – тип шкіри, вроджена характеристика. Будь-який тип шкіри може стати зневодненим під впливом зовнішніх факторів, навіть жирний. Хоча суха шкіра і зневоднена можуть мати багато спільного, наприклад стянутість, шорсткість, лущення, почервоніння і чутливість, – це різні проблеми.

Що призводить до зневоднення?

Зневоднена шкіра виникає тоді, коли в захисному верхньому шарі відомому як роговий шар, не вистачає вологи. Деякі ознаки зневодненої шкіри, на які слід звернути увагу це свербіж, тьмяність, темні кола під очима та посилення появи зморшок. Ви будете відчувати стягнутість, може з’явитися лущення. Часта причина зневоднення – порушено ліпідний бар’єр.

До факторів що провокують зневоднення належать: тривале перебування на сонці, холодний вітер, кондиціонер і опалення – все це може викликати випаровування вологи зі шкіри. Алкоголь, занадто багато кофеїну, куріння, нестача сну, погане харчування. А також зневоднення шкіри можна посилити через неправильний догляд.

Як доглядати за зневодненою шкірою?

Корегувати проблему правильними змінами способу життя відносно легко. Корекція починається з середини, щоб заповнити і підтримати гідратацію всього тіла. Ключовим моментом є підтримка гідратації шляхом вживання достатньої кількості чистої води протягом дня. Скільки води вам потрібно пити, залежить від вашої ваги, способу життя і рівня вашої активності. Також важливо не пити занадто багато води, так як це може призвести до втрати мінералів. Вживання в їжу багатих водою овочів і фруктів також допоможе.

Процедура догляду за шкірою з правильними продуктами допоможе вашій шкірі виглядати та відчувати себе найкраще. Щоб допомогти зневодненій шкірі косметично, потрібно вирішити дві задачі: доставка зволожуючих активів, і зміцнення або регенерація ліпідного бар’єру. Уникайте використання скрабів та продуктів, що містять спирт, ароматизатори, ретиноїди або альфа-гідроксикислоту. Шукайте зволожуючі креми, що містять кераміди і системи зволожуючих активів.

Читайте также:

Які косметичні засоби натуральної косметики Екоматриця підійдуть, якщо ваша шкіра зневоднена?

У своїх косметичних засобах Екоматриця приділяє увагу здоров’ю шкіри. Всі наші рецептури витримані в рамках концепції microbiome friendly skincare – тобто, піклуються про здоровий мікробіом шкіри заради збереження того 1 мільярда природних бактерій, які підтримують її імунітет, і запобігають патогенним процесам. Дивіться нижче, які засоби догляду за шкірою ми пропонуємо в разі її зневоднення.

  1. Гидролат ламинарии вмить відновлює шкіру після очищення та підтримує оптимальний водно-мінеральний баланс. Регенерує епідерміс і підходить чутливій шкірі. Гідролат морських водоростей чудово підійде і для шиї і зони декольте. Разом з Aquashuttle в кремі, він допоможе відродити шкіру.
  2. Живильний крем з AquaShuttle це тривалий зволожуючий крем що відновлює структуру шкіри та негайно й ефективно її зволожує.
  3. Відновлюючий концентрат з Co Q10 – нічне живлення і регенерація.
  4. Додайте у догляд сироватку або підсилювач з гіалуроновою кислотою Імуномодулятор з бета-глюканом или Антиоксидантна сироватка Навіть невелика кількість гіалуронової кислоти здатна допомогти шкірі утримувати значну кількість вологи. Вона оживляє зовнішні поверхневі шари шкіри, завдяки чому вони виглядають і відчувають себе м’якшими, сяючими та зволоженими. Гіалуронова кислота неймовірно корисна для всіх типів шкіри, навіть для найбільш чутливої, схильної до почервоніння. Застосовуйте сироватку перед зволожуючим кремом.

Якщо у Вас є питання пишіть нам у вайбер спільноті для швидкого зв’язку. Допоможемо підібрати косметику, приготуємо індивідуальний рецепт.

Заказать звонок