Що таке біла шовковиця (Morus alba)?

Що таке біла шовковиця? Біла шовковиця (Morus alba) – це невелике дерево родом з північного Китаю. Дерева широко вирощувались у 18-19 століттях для розміщення шовкопрядів. Біла шовковиця містить безліч унікальних активних сполук та флавоноїдів, які надають широкий спектр потенційних переваг. Листя та коріння можна готувати в чаї, а ягоди можна їсти цілими або робити з них вино. Шовковицю їдять свіжою, але з неї можна робити желе та сиропи для ароматизації морозива, йогуртів або тортів.

Morus alba має багато заявлених переваг, включаючи зниження рівня цукру в крові та жиру, підтримку роботи мозку та запобігання втраті кісткової маси. Вона має мало побічних ефектів.

  • Біла шовковиця містить багато природних поліфенолів та флавоноїдів, які мають потенційні антиоксидантні, протизапальні, протипухлинні та антибактеріальні властивості
  • Порівняно зі стеблами та плодами, листя містить більше фенольних сполук та флавоноїдів
  • Деякі сполуки білої шовковиці включають: Рутін, Апігенін, Лютеолін, Морін, Ізокверцитрин, Антоціани, Ресвератрол (та його похідні, як оксиресвератрол), Кавову кислоту, Галлову кислоту, Умбеліферон, Хлорогенову кислоту, Куванон C і G.

Крім того, біла шовковиця містить багато складових, які є унікальними для рослини:

  • Морацин – має потенційні протизапальні, антиоксидантні та протиракові властивості
  • Альбанол А токсичний для ракових клітин
  • Альбостероїд має антиоксидантні та противиразкові властивості

Біла шовковиця має мало побічних ефектів, але може взаємодіяти з протидіабетичними ліками та імунодепресантами.

Дивіться також:

Замовити дзвінок