Які хімічні речовини містяться в ромашці? Chamomilla Recutita (Matricaria)

Chamomilla recutita – добре відомий лікарський вид рослини має багато інших назв. Загальновживаним синонімом є Matricaria chamomilla. Її також називають німецькою ромашкою, угорською ромашкою, камілою. Всі ці терміни стосуються однієї рослини.

Препарат ромашки включений до фармакопеї 26 країн і нараховує понад 120 хімічних компонентів. Активними речовинами ромашки є хамазулен, апігенін та бісаболол.

Це п’ята за попитом лікарська рослина в світі через її великі лікувальні цінності та бездоганні фармакологічні властивості. Квітки M. chamomilla містять синю ефірну олію від 0,2 до 1,9% яка також знаходить широке застосування. При виробництві гідролата ми засняли цю олію, подивитись як вона виглядає можна тут.

Міжнародний попит на блакитну олію ромашки неухильно зростає. Як результат, рослина широко культивується в Європі і була впроваджена в деякі азіатські країни.

Ромашка лікарська часто використовується для догляду за шкірою, оскільки має заспокійливий та протизапальний ефект. α-бісаболол є ключовим протизапальним компонентом, якого дуже багато в Chamomilla Matricaria. Протизапальна активність ромашки була предметом дослідження (2) .

Загоєння ран. У дослідженні (3), яке 5 днів використовувало лікування лише у групі ромашки, тварини, які отримували ромашку, мали значно швидше загоєння ран у порівнянні з тваринами, котрі отримували кортикостероїди. Зроблено висновок, що ромашка порівняно з кортикостероїдами сприяє швидшому загоєнню ран.

Вважається, що ромашка також зменшує фотопошкодження та свербіж, також ромашка є природним зволожувачем.

Косметичні компанії використовують ромашку в основному завдяки протизапальним властивостям. У Екоматриці ви знайдете ромашку в гідролаті Він має сильний запах рослини, тому що ми не фільтруємо продукт та не розбавляємо водою.

Наш гідролат містить хамазулен і входить до бестселлерів разом з лавандою та трояндою.

Читайте також:

Baumann L. Chamomile. In: Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients. 2nd ed. USA: Mc Graw-Hill Education.; 2015:264.

Tubaro A, Zilli C, Redaelli C, Loggia R. Evaluation of antiinflammatory activity of a chamomile extract after topical application. Planta Med. 1984;50(4):359. [PubMed]

3.Martins M, Marques M, Bussadori S, et al. Comparative analysis between Chamomilla recutita and corticosteroids on wound healing. An in vitro and in vivo study. Phytother Res. 2009;23(2):274-278. [PubMed]

Замовити дзвінок