компрес з гідролатом

Компрес для обличчя з гідролатом

Простий і зрозумілий експрес догляд за шкірою обличчя, це тканинна маска в домашніх умовах. Підійде ця процедура і вранці і ввечері, просто знадобляться різні гідролати.  Наприклад м’ята вранці, щоб шкіра підбадьорилася або лавр щоб заспокоїти жирність, а шавлія ввечері, як лікувально-профілактична процедура для втомленої шкіри. До вашого вибору є 14 натуральних гідролатів від Екоматриці.

Простий рецепт тканинної маски для обличчя в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться:

1. Маска-таблетка, знайти яку можна тут
2. Гідролат, яким ви будете просочувати маску-таблетку.

Просочіть маску гідролатом в зручній ємності невеликого розміру, підійде навіть чашка, і дочекайтеся коли маска вбере в себе більше рідини і розбухне. Злегка відіжміть маску якщо це потрібно, і нанесіть на обличчя. А на очі накладіть ватні диски просочені гідролатом. Залиште цей компрес на 10-15 хвилин.

Які гідролати обрати?

М’ята перцева (або ананасна якщо у вас чутливість до ментолу) полин, троянда, лавр, шавлія. Лавр і м’ята добрі для жирної шкіри і можуть допомогти звузити пори, нададуть тонус. Шавлія і полин – протизапальні гідролати, а троянда універсально живить шкіру будь-якого типу але особливо гарна для зрілої. Гідролат ламінарії вибирайте якщо шкіра зневоднена, і якщо потрібна мінералізація.

Візьміть ромашку аптекарську якщо потрібне лікування, вона має сильну протизапальну та оздоровчу дію (азулен, або хамазулен це компоненти рослини які містяться в гідролаті) і особливо врятує компресами на очі, якщо маєте кон’юнктивіти.

В’янучій і запаленій шкірі також підійде меліса. Гідролат меліси буде добрим і для догляду за жирною шкірою, тому що нормалізує функції сальних залоз.

При подразненнях і запаленнях допоможуть компреси з лавандою, ромашкою, шавлією.

Але, не використовуйте корицю в компресах для обличчя. Гідролат кориці не використовується на шкірі обличчя через сильне подразнення яке він викликає. Але ця ж його властивість з успіхом застосовується на волоссі, де активізує кровообіг, чим стимулює коріння волосся. А якщо у вас ще й темне волосся, кориця додасть йому додатковий блиск.



Читайте також:



Замовити дзвінок