Wheatgrass

Переваги паростків пшениці (пирій, Wheatgrass)

Переваги паростків пшениці

Пирій — назва молодої трави пшениці (паростки пшениці), останніми роками набув великої популярності. Це густа суха трава, схожа на сіно або солому, але яскраво-зелена. Ви можете знайти пирій в сокових барах і магазинах здорової їжі а також у вигляді порошку та добавок. Сік пирію – популярний оздоровчий напій. Вважається, що він приносить користь здоров’ю лише у свіжому вигляді та приймається натщесерце одразу після змішування. Але немає жодних досліджень, які б це підтверджували.

Це суперфуд з антиоксидантними, антибактеріальними та протизапальними властивостями

Традиційне лікарське застосування:

  • поліпшення травлення
  • зниження артеріального тиску
  • виведення важких металів з крові
  • збалансування імунної системи
  • полегшення подагри

Пирій є чудовим джерелом багатьох різних вітамінів і мінералів. У ньому особливо багато вітамінів А, С і Е, а також заліза, магнію, кальцію та амінокислот. З його 17 амінокислот вісім вважаються незамінними, тобто ваше тіло не може їх виробляти, і ви повинні отримувати їх з харчових джерел. Як і всі зелені рослини, пирій також містить хлорофіл, зелений рослинний пігмент пов’язаний з багатьма перевагами для здоров’я.

Дослідження в пробірках і на тваринах показали, що вміст антиоксидантів може запобігати окислювальному стресу та пошкодженню клітин а також що пирій може допомогти знизити рівень холестерину в крові, але необхідні додаткові дослідження на людях.

Згідно з одним дослідженням у пробірці, екстракт пирію зменшив поширення ракових клітин ротової порожнини на 41%. В іншому дослідженні в пробірці пирій викликав загибель клітин і зменшив кількість клітин лейкемії до 65% протягом трьох днів після лікування. Деякі дослідження показують, що сік пирію також може допомогти в поєднанні з традиційним лікуванням раку мінімізувати побічні ефекти.

Пирій допомагає детоксикації завдяки хлорофілу. Дослідження показують, що він підвищує кількість еритроцитів, очищає кров і підвищує рівень гемоглобіну. Очищувальні властивості хлорофілу детоксикують кровотік, печінку та товсту кишку, зміцнюють клітини.

А поєднання хлорофілу, вітамінів і мінералів може допомогти в лікуванні будь-якого типу запалення. Він може бути ефективним для лікування супутніх захворювань, таких як виразка шлунка, біль у горлі та навіть артрит, коліт і геморой.

Переваги паростків пшениці для шкіри

  • Має властивості проти старіння
  • Він загоює та має протизапальну дію
  • Може бути корисним при акне/прищах та інших шкірних захворюваннях
  • Стабілізує шкірний бар’єр і природним чином зволожує

Як використовувати пирій для шкіри?

Ви можете почути поради заморожувати гідролат паростків або навіть сік в кубики льоду, але протирання шкіри обличчя кубиками льоду не підходить якщо людина має схильність до куперозу. Тому, розпилювання гідролата на шкіру буде кращим способом. Протирання обличчя гідролатом замість тоніка – щє один спосіб, який ви можете використовувати.

Гідролатом також можно просочити тканеву маску і накласти на обличчя на 10-15-20 хвилин. Або розвести альгінатну маску, це краща основа для розведення, замість води.

  • Гідролат паростків пшениці містить ліпідоподібні речовини, які допомагають проникнути гідролату вглиб епідермісу, що велика рідкість. Ця властивість дуже корисна при куперозі. Гідролат не потрібно розводити водою, його можна використовувати із флакона.

Гідролат паростків пшениці // Wheatgrass

Гідролат паростків пшениці Wheatgrass

Читайте также:

Заказать звонок