Огіркова вода

Огіркова вода – яка користь для шкіри?

Огіркова вода – яка користь для шкіри?

Хрусткий, прохолодний огірок є важливою частиною нашого літнього раціону. Огірки смачні як корисна закуска або в салаті, але цей овоч також чудовий для догляду за шкірою.

Cucumis sativus (огірок) використовується в косметиці та засобах особистої гігієни завдяки своїм антиоксидантним, протизапальним та кондиціонуючим властивостям. Більшість видів огірків складаються на 95% з води. Незважаючи на таку високу концентрацію води, плоди містять широкий спектр корисних поживних речовин, таких як вітаміни, мінерали, амінокислоти, фітостерини, фенольні кислоти, жирні кислоти та кукурбітацини.

Подібно до алое вера, огірки містять ефективні полісахариди, які допомагають шкірі залучати і утримувати вологу. Тому огірковий гідролат (чиста огіркова вода) забезпечує основу для подальшого зволоження. Використання гідролату огірка буде другим етапом догляду, після вмивання. Крім того, якщо джерело водопровідної води сумнівне, огірковий гідролат пом’якшить її вплив на шкіру.

Як і алое вера, популярний для полегшення сонячних опіків, огірок теж робить цю справу! Він може заспокоїти злегка обгорілу або пошкоджену шкіру та допомогти полегшити сонячний опік завдяки своїм охолоджуючим властивостям.

Хоча огірки безпосередньо не зменшують набряклість очей, високий вміст вітаміну К може допомогти мінімізувати появу темних кіл. А охолоджуючий ефект гідролата додатково тонізує шкіру.

Антивікові переваги огірка – в наявності марганцю і калію що надзвичайно корисно для зміцнення та підтяжки шкіри.

Для якої шкіри підходить гідролат огірка:

  • всі типи шкіри
  • суха шкіра
  • зневоднена
  • жирна шкіра
  • чутлива шкіра
Гідролат огірка Cucumis sativus
Гідролат огірка Cucumis sativus

Читайте також:

Замовити дзвінок